Öt dolog, ami neked szemét, az óvodának kincs - Vendégposzt Ramitól!

1, Papírgurigák

Mindegy, hogy WC papír, vagy konyhai papírtörlő, az óvodában ezer és egy dolog van, amire felhasználják. Ha összegyűjtöd egy szatyorba és beviszed, biztosan örülni fognak neki.

 

2, Bébiételes üveg

Az óvodában szoktunk befőttet, lekvárt készíteni, akár ajándékba is a szülőknek, nagymamáknak. Ha beviszed a bébiételes üvegeket, már a csomagolás is meg van oldva. Természetesen egyéb kreatív dolgokra is fel lehet használni, mint mécsestartó, hógömb, stb.

 

3, Parafa-, és pezsgős dugók

A felhasználási módjai ennek is végtelenek, bár ezt azért nehezebb gyűjteni, mint a papírgurigákat. Nagyon fognak neki örülni, ha kapnak egy zacskónyit.

 

4, Megmaradt anyagdarabok

Ha esetleg varrónő vagy, vagy csak szeretsz otthon varrogatni, és megmaradnak zsebkendőnyi darabok, amiket te már nem tudsz hasznosítani, az óvodában annak is örülni fognak.

 

5, Megunt, de jó állapotú játékok

Tudom, kicsit kilóg a sorból, de gondolom ismerős, hogy már annyi a játék otthon, hogy nem győzöd  hova pakolni, csak hatalmas rendetlenség van tőlük, és a gyerkőc sem játszik már velük. Túl sok.

Az óvodákban nem árt a frissítés, azonban nagyon kevés pénzt kapnak arra, hogy évente új játékokkal lepjék meg a gyerekeket. Ha beviszed a jó állapotú, de nektek már felesleges játékokat, biztosan örömmel fogadják majd. Azért arra figyelj, hogy törött, használhatatlan játékot ne vigyél, aminek te sem örülnél.

 

+1, Joghurtos, tejfölös poharak, és vödrök

El sem hiszitek, mennyi mindenre fel lehet ezeket használni.. Ültethetnek bele magokat a gyerekek, időben nekiállva akár saját ültetésű virág is lehet az anyák napi ajándék. Készülhetnek belőle játékok, kis kosarak húsvéti tojáskereséshez (erről videó itt: https://www.youtube.com/watch?v=ONB-1dK0uTs&index=33&list=PLfxQCZzhCTdzcqFkhTRyfngNaJMdsJjwu)

De ezen kívül is még számtalan más dologra felhasználhatóak, erről hozok majd külön bejegyzést.

 

 

Rami

http://stilusesegyeb.blogspot.hu/

https://youtube.com/stilusesegyeb