Zsebszívecske ovikezdéshez

 Mi mást is adhatnánk könnyes szemű gyermekünknek a csoportszoba ajtajában, mint egy anya-illatú szívecskét, tele szeretettel, ölelésekkel és puszikkal! 
a_warm_note_to_say_4.jpg

Szeptember elseje viharos sebességgel közelít felénk. Sok kisgyerek most kerül először közösségbe. Felnőtt fejjel is elég ijesztő tud lenni, ha új munkahelyre kerül az ember, de egy aprócska kis lénynek, aki eddig a szülők-nagyszülők óvó-szerető koszorújában volt, igazi trauma lehet ez a változás. 24-30 másik kisgyerekhez alkalmazkodni, olyan szabályokhoz, amiket eddig nem ismertünk.. hát valószínűleg nem mindenkinek az első ovis napok lesznek a kedvencei..

A Stumbles & Stitches blogon találtam egy ötletet, amivel kicsit kellemesebbé (vagy csak kevésbé fájóvá) tehetitek a kis ovis első napjait:

Varrjatok egy zsebszívecskét!

Én azt mondtam a Fiacskának, hogy az összes puszit és ölelést elraktam a szívembe, amit kaptam tőle, és ha hiányzik, csak előhívok egyet onnan és máris jobban érzem magam. Neki ez nagyon tetszik és ő is alkalmazza (bár ő a torkában tartja őket :D ), de azt gondolom, hogy jobb, ha ez a szív manifesztálódik.

Az elkészítéshez csak egy jó minőségű filc kell, amiből sablonnal kivágunk két szív alakot , összetűzzük őket, 3/4 részét összevarrjuk, majd kitömjük vattával és befejezzük az összeöltést. Ha díszíteni szeretnénk valamelyik oldalát, akkor azt még az összetűzést megelőzően tegyük meg. Ehhez használhatunk csak simán cérnát, vagy gombot esetleg gyöngyöket.
Tehetünk bele egy kis levendulát, vagy befújhatjuk a kész kis szeretetcsomagot a parfümünkkel vagy néhány éjszakára az ágyunkba tehetjük, hogy igazán jó anya-illata legyen.

pink-felt-heart-with-button-04.jpg

A legtöbb óvodában csak reggel, egy-két percre és alvásnál lehet a gyerekeknél a vigaszt nyújtó plüss állat, de ez a kis zsebbe való, biztosan kap engedélyt a legszigorúbb óvónéniktől is :)

 

Képek: 1 eredeti forrás: pixabay , 2,