Könyvajánló - bölcsiseknek a bölcsiről

Repül az idő, most derült csak ki, hogy várandós vagyok a nagyobbal, erre a kicsi is megkezdi lassan az intézményes létet.. 

Kicsit aggódom a lányka miatt (vagy inkább magam miatt ;) ), mert elég "matrica" tud lenni, de szerencsére egyre inkább oldódik. Bár lehet, hogy a félelmem alaptalan, mert Fiacska annyira nem volt anyás (se apás, se semmilyen), hogy ha az utcán egy idegen kezébe nyomtam volna, szó nélkül vele megy (szerencsére ez is változott azóta :) ), ennek ellenére, a bölcsit és az ovi első pár hónapját végigbőgte reggelente. Ott persze már jól érezte magát (számtalan fotó, videó és megnyugtató telefon bizonyította), vagyis tudom, hogy ez csak nekünk, szülőknek szólt, de attól még nem dobálom a sipkámat, hogy esetleg úgy fog kinézni az őszöm, hogy a bőgő kicsit otthagyjam a bölcsiben, én is bőgjek, amíg beérek a munkahelyemre, majd még a kocsi visszapillantójában gyorsan megigazítsam magam és úgy álljak helyt az új munkámban.

Ezért aztán nagy örömmel kezdtünk el járni a bölcsink baba-mama klubjába, ahol a kisasszony megismerkedhetett a környezettel és persze mi is bepillantást nyerhettünk a bölcsi működésébe élesben. Non plus ultra, hogy a klubos játszópajtásai közül kikerült leendő csoporttárs is.

Szerencsére, ebben a remek bölcsiben van egy pszichopedagógus, aki nekünk, anyukáknak is nagyon sokat segít. A szülői értekezleten az ő tanácsa volt, hogy szerezzünk be egy mesekönyvet, ami segít megismertetni a gyerekeket a bölcsődével, ez pedig az Egy nap a bölcsiben.

egynapabolcsiben.JPG

 

Ez egy egyszerű, pár oldalas kis leporelló-könyv, szép és míves rajzokkal, amik bemutatják, hogy mi történik egy nap a bölcsődében. Egyszerűsége a 2 év körüli korosztály számára is érthetővé teszi a könyvben látottakat-hallottakat.

A szereplők egy fiú-lány ikerpár, így fiúk és lányok egyaránt tudnak azonosulni a könyvvel.

Mióta megvettük, nem viccelek, szinte minden alvás előtt el kell (legalább egyszer) olvasnunk.
Sokat szoktunk beszélgetni a könyvben szereplő dolgokról (na jó, én kérdezek egy eldöntendő kérdést, ő meg válaszol :) ), tényleg látványosan nagyon szereti, és várja már, hogy mehessen a bölcsődébe. Természetesen nem gondolom azt, hogy zökkenő nélkül megy majd a beszoktatás, és puszi után szó nélkül megy majd játszani, de azt gondolom, hogy ez a könyv sokat ad hozzá a megértéshez. Hogy anya nem lesz ott, de sok kisgyerek és a gondozó néni igen. Hogy mi után mi fog történni, hogy délután a szülők mennek a gyerekekért, hogy milyen jó is a bölcsiben :) Talán így, nem lesz annyira idegen majd a számára a helyzet.

Szerintem ezt a pár száz forintot megéri, hogy könnyebb legyen majd mindenkinek ;)