Éjjeli neszesze(r)krény

Egészen bizonyos vagyok benne, hogy nagyon sok szülő került olyan helyzetbe, hogy véglegesen, vagy csak átmenetileg - csak amíg el nem költözünk, csak amíg a gyerekeket egy szobába lehet költöztetni, stb., - ki kellett költözniük a nappali kinyitható kanapéjára éjszakára. 

Nálunk is ez van. Persze a lakásban konstans kupi van, akárhányszor, és akármennyire pakolunk el, pakoltatunk el. Játékok lógnak a csillárról is, így természetesen nincsen hely a nappaliban egy "éjjeli szekrénynek", ahová anya felsorakoztathatja az esti-reggeli rituálék kellékeit.

Én speciel feledékeny és lusta is vagyok bizonyos esetekben; ha nem készítem oda az ágy mellé a dolgaimat, akkor 1, biztosan elfeledkezem róluk, 2, már csak akkor jutnak eszembe, amikor a szokásos fárasztó nap után végre valahára leteszem a fejem a párnára, és már félig alszok is mire betakarózom. Olyankor meg már nincs az az isten, hogy felkeljek az arckrémért, majd holnap bekenem, egy nap nem számít.

Egy nap nem számít, persze, ezt mondogatom, mióta két hónapja kiköltöztünk a nappaliba. Szóval azt találtam ki, hogy fogok egy kis neszeszert, beledobom a cuccaimat, amik este, a fekvés előtt vagy reggel kellenek, és szépen beágyazom az ágyneművel, aztán amikor ágyazok, akkor lerakom az ágy mellé, így kéznél vannak este, de nincsenek szem előtt nap közben.

Mit tehetünk az éjjeli neszeszerbe?

- testápoló, arckrém, kézkrém, ajakír,

- papírzsebkendő,

- allergiagyógyszer, orrspray vitamin, egyéb gyógyszer,

- ha éjjel töltöd a telefonodat, akkor a töltője,

- szemmaszk, 

- esetleg egy kis zseblámpa,

- ha lefekvés előtt szoktál csak olvasni, akkor a könyv (a kölkök addig sem veszik kezelésbe, amíg be van ágyazva),

- egy kis üveg víz,

- egy kis tasak a hajbizgentyűknek

- álomnapló+toll (ha vezetsz ilyet)

- és persze bármi egyebet, ami a Te esti és reggeli rituálédhoz nélkülözhetetlen, annyi félék vagyunk :)

 

Természetesen egy cipősdoboz, vagy egy zacskó is tökéletesen megteszi, kinek hogy. 

 

Íme az enyém: 

fotorcreated_1.jpg