Buboréktorony

ÉDES ISTENEM, LEGALÁBB A KÁVÉMAT HAD IGYAM MEG!

Ismerős?

Bizony, vannak olyan napok, amikor az embernek egy perc nyugta sincsen, a lakás szalad,  a gyerekek pörögnek, ki is kéne teregetni, de hogyan? Mikor? Most megint kapcsoljak be egy mesét?
Ne. Felesleges.

Találtam egy szuper ötletel, amivel legalább egy pár percre tutira le tudod kötni a nagyobbacska gyerkőcöt, hogy legyen egy szusszanásnyi időd a regenerálódásra, behozni a lemaradást a házimunkában, pelenkát cserélni a kicsinek, vagy megetetni, vagy tényleg: csak leülni és meginni a kávédat.

BUBORÉKTORONY

 

Mi kell hozzá?

- Csésze/bögre/pohár, valami amit nem féltesz

- víz

- néhány csepp mosogatószer vagy folyékony szappan

- szívószál

- és egy tálca, ha nem akarod, hogy minden tiszta hab legyen.

Ha megvan minden, már kezdődhet is a móka! Töltsd félig a poharat, adjál hozzá pár csepp mosogatószert, bele a szívószálak, az egészet tedd rá a tálcára, és élvezd a pihenést! (Persze közben szükség lesz majd néhány elismerő megjegyzésre, mert biztosan hiper-szuper nagy buboréktornyokat készítenek majd a gyerkőcök :) )

De figyelem! Mielőtt elkezditek a bubitorony-építést, mindenképpen magyarázd el a gyerekednek, hogy jelen esetben FÚJNI kell, és nem pedig SZÍVNI.
Gyakorlásképpen próbáljatok meg az asztalon vagy a földön, a szívószállal fújva mozgatni egy pingpong labdát, egy összegyűrt papirzsebkendőt, vagy bármi könnyű dolgot (ez egyébként is jó móka).
Ha ez rendben van, mehet a buli! Semmi gond, ha úgy érzed, ehhez a Te babád még kicsi, gyakoroljátok a fújást, és ha biztos vagy benne, hogy menni fog Neki, akkor jöhet ez játék is!

Az is jó szórakozás a kicsiknek, ha jól összetapicskolhatják a buborékokat :) Azért tegyél pár törlőkendőt a közelbe ;)

Jó szórakozást! 

 

Ötlet és képek : http://happyhooligans.ca/bubble-blowing-activity-building-bubble-towers