5+1 szuper fürdős játék legalább ülni tudó babáknak

1. Poharak, edények

Ó, ezekkel is tele vannak játékboltok, horror összegért, mi kaptunk egy csomagot, amiben egymásba rakható pici, lyukas aljú pohárkák voltak, nagyon kis cuki-muki mintákkal, és úgy jártunk, hogy a minták - én nem is értem, hogy hogyan- leáztak a pohárkákról, és rátapadtak a gyerekre. Kuka.
Aztán vettem sima műanyag poharakat (nem eldobhatós), abból kettő került a fürdős játékok közé - verhetetlen siker! Megtölti, kiönti, lelocsol ezt-azt, egyszerűen nem lehet megunni. 
Persze használhatjuk a poharakat okító jelleggel is: a két pohárba töltünk vizet, az egyikbe hideget, a másikba meleget (de nem forrót!), aztán kevés van a pohárban, sok van a pohárban, az egyik könnyű, a másik nehéz, stb.
Imádni fogja!
Grátisz nálunk még van egy pici locsolókanna is a játékok között.

2. Egy szivacs

Azon kívül, hogy a mosakodáshoz is használjuk, a szivacs is örök móka forrás. Először is, átfolyik rajta a víz, lehetetlen teljesen "megtölteni" vagy "sötétebbre színezni a vízzel". Higgyétek el, ezzel szinte akármeddig elvannak a gyerekek (még emlékszem, én is ezen dolgoztam kisgyerek koromban). Aztán lebeg a vízen. Lehet egyensúlyozni rajta más játékokat. Meg lehet kenni habbal. Ki lehet nyomni belőle a vizet. Soroljam még? :)

3. Dekorgumi figurák

Lásd a korábbi bejegyzést a dekorgumi fürdős matricákról :)

Röviden összefoglalva újra:

diy_furdos_matrica_dekorgumibol.jpg

 

3. Gumi állatok

Itt elkülönítenék két csoportot: a nagy, általában sípolós gumiállatokat és a makett állatok. Mindkettő pár száz forintos tétel csak, és nagyon sokféle módon lehet játszani velük a kádban. A sípolós játékok egyrészt hangot adnak ki, másrészt vízipisztolyként is funkcionálnak, és ennek kimondottan a kádban van a helye és ideje :) A makett állatokkal lehet gyakorolni, hogy melyik állatot, hogy hívják, milyen hangot ad ki (Én elmentem a vásárba, Old MacDonald had a farm, stb). És lehet szerepjátékozni is velük. Nálunk az állatok folyton boltba mennek vagy aludni :)

5. Buborékfújó, habfürdő.

Ez ennyi. Bu-bo-rék. Nézni, fújni, vadászni rájuk, mind tökéletes mulatság. Habfürdővel szakállat, szarvacskákat készíteni pedig nagyon szuper móka. 

A kép innen van.

 

+1. Fürödjünk együtt a gyerekkel!

Kevés ennél jobb játékot tudok elképzelni! A szemérmesek vegyen fürdőruhát, kár megfosztani magunkat ettől az élménytől. Ne felejtsünk el széles gesztusokkal reagálni, amikor a gyerek ránk önt egy pohár vizet, vagy lefröcsköl, mert attól csak még nagyobb az örömük ;)

 

A fürdős játékokat igyekezzünk fürdés után rendesen kiszárítani, hogy nehogy bepenészesedjenek.Ha lemoshatatlan lerakódást észlelünk rajtuk, akkor váljunk meg tőlük!