7 ötlet minikirándulásra

1. Építkezés

Isten bizony nem láttam még olyan építkezést, ahol legalább egy kis totyogó ne tátotta volna a száját, miközben a felmenője türelmetlenül topogott, hogy bizony menni kéne már :) Természetesen a rajongás érthető: nagy, hangos gépek, furcsa ruhában lévő alakok, feltúrt föld. Remek szórakozás a kicsiknek!

2. Vasútállomás

Nem valami nagy városban lakunk, helyi tömegközlekedés csak busz van, messzire meg megy vonat is. Plusz van autónk, amivel lássuk be, ezerszer kényelmesebb elindulni, főleg, ha gyerek is van a fedélzeten. Éppen ezért akkora unikum kimenni a lurkóval a vasútállomásra. Biztosan látott már vonatot képről, hallott róla mesében, tudja, hogy milyen hangot ad ki (nálunk még mindig sihuhu a vonat), de élőben látni, na az már kaland! Ha megtehetjük, akkor utazzunk is egyet rajta -azért lehetőleg előtte nézzünk utána a lehetőségeknek, nehogy csak 2 óra és 3 átszállás árán érjünk haza! ;) 

3. Természetes víz

Látogassunk meg egy helyi tavat, patakot vagy folyót! Dobjunk bele néhány kavicsot! Etessük meg a kacsákat, hattyúkat! Ha van rá lehetőség a nagyobb gyerekekkel és plusz kísérővel csónakázhatunk vagy vizibiciklizhetünk is!

4. Felüljáró

Akár autóút, akár sínpálya felett fut, ez is nagyon izgalmas látnivaló! Lehet játszani is, ki szúrja ki hamarabb a piros, kék, zöld autókat, számolni, hogy hány busz megy el alattunk vagy mennyi vagonból állt a vonat!

5. Buszozás

Mi ritkán buszozunk, de pontosan ezért jó buli!  Ha tehetjük, keressünk körjáratos buszt, üljünk fel és menjünk végig a városon! Mutassunk rá az ismerős helyekre! Meséljünk a városról! Ha nagyobbacska a gyerkőcünk, mutassunk példát azzal, hogy átadjuk a helyünket! Menjünk el egy új játszótérre - vagy pont a vasútállomásra, vagy a tópartra! És közben, persze dalolhatunk is :) (the wheels on the bus)

6. Állatsimogató

Ha állatkert nincs is a városunkban, könnyen feltalálhatjuk magunkat. Állatsimogató sok helyen, lovarda meg főleg. Általában a lovardákba ingyen és bérmentve be lehet menni megnézni a lovakat, de a biztonság kedvéért előtte érdeklődjünk! Ha a környéken van esetleg egy strucc-, vagy alpaka farm, akkor azt ki ne hagyjuk! Ha végképp semmilyen állattartással foglalkozó hely sincs, akkor menjünk el a kertvárosba, egészen biztosan van egy-két olyan porta, ahol benézve láthatunk legalább néhány baromfit!

 

Update: Ha se állatsimogató, se állatkert, se lovarda de még egy alpaka farm sincs a közelben, menjünk el egy kisállat-kereskedésbe! Vigyázzunk, a gyerkőc nehogy véletlenül valami kárt csináljon - igen szűkösek tudnak lenni ezek az üzletek! Nagyobbacska lurkókkal készülhetünk kérdésekkel is! Az eladók biztosan szívesen válaszolnak a csillogó szemű kis kíváncsiskodóknak! :)

 

7. Uszoda

Talán ez nem a legkisebbeknek való elfoglaltság, de biztos vagyok benne, hogy osztatlan sikert arat! Nem kell ám feltétlenül aquaparkokban meg csúszdában gondolkodni, a karúszó meg az úszógumi legyen meg, talán egy labda, és persze hajszárító, a többit bízzuk a gyerek akaratára. 
Ha először találkozik vízzel, szépen fokozatosan szoktassuk hozzá, ne erőltessünk semmit, bízzunk benne, tudja, hogy mi a jó neki! És ne legyünk csalódottak, ha csak az első lépcsőig merészkedett a medencébe, sokkal többre fogja értékelni még így a kirándulást, mintha akarata ellenére berángattuk a vízbe "márpedig jól érezzük magunkat, ha beledöglünk is" címszóval.

 

A képeket innen kölcsönöztem: 1, 3, 5, 6,