Varázskavics

Szereplés az ovis műsorban? Erősebb gyerek a játszótéren? Sötétség? Éjszakai szörnyek? A sor szinte végtelen, amitől a gyerekek félhetnek. 


Mi is megküzdöttünk, sőt még most is küzdünk velük, hiszen annyi az ijesztő dolog ebben a nagyvilágban, ami egy apró gyermekben félelmet kelthet, vagy egyszerűen csak frusztrálttá, szomorúvá tehet. 

Bármennyire is igyekszünk segíteni, hogy gyerekeink legyőzzek ezeket a félelmeiket, hiába töltünk mellettük éjszakákat, mesélünk, beszélgetünk esténként szinte mar addig, hogy mi magunk is álomba zuhanunk mellettük, valahogy mégsem múlnak a félelmek. 

Ekkor más praktikák után kell nézni, ami sokkal varázslatosabb, de mégis kézzel foghatóbb, és a gyerekek számára nagyszerű megoldás lehet. Szerencsések, mert még képesek hinni a csodában, a varázslatban, a tárgyak mágikus erejében!  Igy hát egy kis kreativitás segítségével könnyen találhatunk olyan 'csodaszert', ami a kicsik számára igazi megnyugvást hoz majd. Ennek egyik példája a varázskavics. Lássuk hát, hogy mi mindenre is jó és hogyan készíthetünk mi magunk egyet.
 
Egy varázs kavics sok mindenre képes:
- távol tartja az éjszakai szörnyeket
- szerencsét hoz
- segít valóra váltani vágyaidat
- segit legyőzni a szülők hiányát, mikor távol vannak
- segit, hogy ne légy szomorú
- bátorságot ad





Elkészíteni nagyon egyszerű, mindössze a következő pár dologra lesz szükséged hozzá:
- egy kavics
- egy doboz akrill festék
- egy csillogó kő
- ragasztó pisztoly

Elkészítés menete: 

Először is alaposan tisztítsd meg a kavicsot. Hagyd megszáradni.
Kend át a választott festékkel egy rétegben. Ha csillogó festéket választasz, a kavics még varázslatosabbnak fog tünni, ha elkészül. Hagyd megszáradni. 
Fesd at megint. A második réteg mar elég fedést ad, de ha jobbnak látod harmadszor is átfesteni, nyugodtan tedd meg.ha elkészült, várd meg, míg teljesen megszárad. Ekkor a ragasztó pisztoly segítségével ragaszd rá a választott követ, vagy bármi más motívumot. 
Ha ez megvan, el is készültél!

Készíthetjük együtt a gyerekekkel vagy akár ajándékba is. Ha együtt készítjük, akkor a közös munka és a siker, hogy ő maga készítette, maradandó élmény lesz számára, de talán nehezebben hiszi majd el, hogy a kavics, amit együtt szedtünk az út szélen, tényleg csodákra képes. 
Ha viszont ajándékba szánjuk, érdemes kitalálni egy mesét hozzá, hogy honnan kapta a varázs kavicsunk a különleges erejét, es miért pont a mi kisfiúkat/kislányukat választotta új gazdájának.

 

Bármelyik utat is követjük, a lényeg, hogy mi is elhiggyük, ' a kő velünk van' a félelmek pedig messze szaladnak! :)

 

A varázskavics mellett persze rengeteg más praktikát bevethetünk:

  - Szörnyűző spay

  - Fèlelemdoboz

  - Őrangyal a szobában

 

Csak arra érdemes odafigyelnünk, hogyha nagyon valóságosnak állítjuk be a félelmeket, gondolok itt például az éjszakai szörnyekre, akkor nehogy ellentétes hatást érjünk el miközben igyekszünk messze űzni őket. Nálunk pont emiatt a szörnyűző spay semmiképpen sem működne, hiszen azzal inkább csak erősítem a gyerkőcben, hogy léteznek, és ha esetleg elfelejtjük befújni a szobát vagy esetleg elutazunk és nem visszük magunkkal a sprayt, akkor talán még jobban félne, mint korábban. De persze minden gyerek más és más, ezért kínálkozik számtalan megoldás, hogy mindenki megtalálja a tökéleteset!

 

Ötlet és képek forrása: http://happyhooligans.ca/good-luck-stones-kids-afraid-anxious/